вівторок, 8 лютого 2022 р.

6 клас. Коло і круг.

 Тема. Коло і круг.

Мета: ознайомитися з геометричними фігурами колом і кругом, їх елементами; навчитися будувати коло за допомогою циркуля; з'ясувати, що називається числом Пі і чому воно дорівнює; навчитися обчислювати довжину кола та площу круга за допомогою відповідних формул.

-Доброго дня, шановні учні та учениці! Сьогодні нашою темою є "Коло і круг". Матеріалу на цю тему дуже багато. Тому, ви можете користуватися як підручником, так і Інтернетом. У підручнику можна прочитати параграф 29 "Коло. Довжина кола." і параграф 30 "Круг. Площа круга. Круговий сектор.". В обох параграфах є ключові поняття, такі як радіус, діаметр, число Пі, формула довжини кола, формула площі круга. Також можна знайти інформацію за даною темою у пошуковій системі Google. Достатньо набрати ключові слова, наприклад, "Коло і круг, 6 клас" та натиснути Enter і ви матимете багато матеріалу для опрацювання сьогоднішньої теми. 

У своїх зошитах з математики запишіть, будь-ласка, сьогоднішню тему уроку. Розгляньте презентацію за посиланням нижче та створіть конспект, керуючись метою нашого заняття.

Презентація

Циркуль - креслярський інструмент для креслення кіл.


Число Пі - значення відношення довжини кола до довжини його діаметра.

Позначення:
С-довжина кола.
R-радіус.
D-діаметр.
S-площа.

Домашнє завдання.

Виконати №764; №784. Дайте письмові відповіді на питання, які на сторінках 143 та 147 підручника з математики. 

Немає коментарів:

Дописати коментар