вівторок, 13 квітня 2021 р.

7 клас. Розв'язування систем лінійних рівнянь методом підстановки.

 Тема. Розв'язування систем лінійних рівнянь методом підстановки.

Мета: закріпити сформовану послідовність дій розв'язування систем двох лінійних рівнянь із двома змінними методом підстановки, застосувати алгоритм розв'язування систем лінійних рівнянь із двома змінними методом підстановки під час розв'язування вправ.

Доброго дня, семикласники та семикласниці! Сьогодні на уроці нашою головною метою є закріплення знань з теми розв'язування систем рівнянь методом підстановки. Я розумію, що вам на дистанції важко, але спробуйте отримувати насолоду від навчання! Тому, зробіть собі гарячий чай, відкрийте робочий зошит та запишіть тему нашого уроку.

На занятті я розв'яжу декілька систем рівнянь, але спочатку нагадаю вам про алгоритм послідовних дій, які необхідно застосовувати під час розв'язування систем рівнянь методом підстановки. 

Отже, щоб розв'язати систему лінійних рівнянь методом підстановки, треба:

1) виразити з будь-якого рівняння системи одну змінну через другу;

2) підставити в інше рівняння системи замість вираженої змінної отриманий вираз;

3) розв'язати отримане рівняння з однією змінною;

4) підставити знайдене значення у вираз, отриманий результатом вираження однієї змінної через другу;

5) обчислити значення другої змінної.

Тепер, коли ми повторили алгоритм, можна переходити до практичної частини.

№1039.




Любі діти, сподіваюся ви зрозуміли як розв'язувати системи лінійних рівнянь із двома змінними методом підстановки. Пропоную вам виконати, подібне класній роботі, домашнє завдання, яке потрібно надіслати до 16.04. на електронну скриньку вчителя. Такий великий термін на виконання домашньої роботи я даю не просто так! А для того, щоб ви могли ретельно розібрати системи рівнянь, розв'язані на сьогоднішньому уроці та вміти самостійно застосовувати метод підстановки без допомоги ГДЗ (готових домашніх завдань).

Домашнє завдання.

Вивчити алгоритм розв'язування системи двох лінійних рівнянь  із двома змінними методом підстановки та записати його у свій зошит. Виконати №1038.

Дякую за увагу! Бережіть себе та своїх близьких! Успіхів у навчанні!

Немає коментарів:

Дописати коментар