четвер, 15 квітня 2021 р.

5 клас. Самостійна робота. Ділення десяткового дробу на натуральне число.

 Тема. Ділення десяткового дробу на натуральне число.

Доброго дня, шановні учні та учениці! На наступному уроці ми ознайомимося з принципами ділення числа на десятковий дріб. Але спочатку пропоную вам виконати самостійну роботу з теми "Ділення десяткового дробу на натуральне число", щоб переконатися в тому, що ви можете виконувати арифметичні дії з даними видами чисел. Успіхів у роботі!

Самостійна робота.

1. Обчисли.

Прямий кут поділили на 8 рівних між собою кутів. Знайдіть градусну міру одного із восьми утворених рівних кутів та обчисліть скільки градусів становить 4/5 такого кута. 

2. Подай звичайний дріб у вигляді десяткового дробу та виконай дії:

  • 5/8 : 10 =
  • 13/20 : 16 =
3. Розв'яжи задачу.

У двохповерховому будинку 16 квартир: 4-однокімнатних, 4-двохкімнатних, 6-трикімнатних, 2-чотирикімнатних. Мешканцям цих квартир виділили земельну ділянку площею 2 га. Обчисліть площу земельної ділянки, яку отримають мешканці чотирикімнатної квартири, якщо мешканці двохкімнатних квартир отримають вдвічі більшу за площею земельну ділянку, ніж мешканці однокімнатних квартир. А мешканці чотирикімнатної квартири отримають вдвічі більшу за площею земельну ділянку, ніж мешканці двохкімнатних квартир.

Роботу виконати до 17.04. та надіслати на електронну адресу вчителя.

Домашнє завдання.

Прочитати параграф 41.

Успіхів у навчанні! Бережіть себе та своїх близьких! До побачення!

Немає коментарів:

Дописати коментар